Kijk terug: Persconferentie Viruswaarheid maandag 8 maart 17.30 uur

Voor onze geliefde 'wappies' een unieke gelegenheid om hun helden vanavond live aan te horen, te ontmoeten en te doneren. De persconferentie van Viruswaarheid is vanavond en begint om 17.30 uur in Amsterdam. De locatie is het West Indisch Huis aan de Herenmarkt 99 te Amsterdam. 

Wat heeft Willem Jengel vanavond voor ons in petto?

Eerlijke verkiezingen
Een groot aantal voorschriften over het verloop van de verkiezingen zijn het afgelopen jaar gewijzigd, in verband met corona-maatregelen. Viruswaarheid ontving meerdere meldingen van stembureau-medewerkers die aanleiding zijn voor zorgen over een eerlijk verloop van de verkiezingen.

Avondklok
Het gerechtshof vernietigde in een uitspraak van 26 februari 2021 het vonnis van de kortgedingrechter te Den Haag. Viruswaarheid stelt cassatie in tegen dit arrest.

Vonnis informatieplicht vaccinaties overheid
Afgelopen vrijdag wees de voorzieningenrechter in den Haag de vorderingen van Viruswaarheid af. De actiegroep eist dat de staat de bevolking juist en compleet informeert over de gebruikte techniek, de risico’s en noodzaak van het corona-vaccin.

Eurosurveillance
Viruswaarheid dagvaart binnenkort het online publicatieplatform van het ECDC, het Europese RIVM. Aanleiding is de weigering van Eurosurveillance om de publicatie van het Corman-onderzoek in te trekken.Dit onderzoek vormt de basis voor de SARS-Cov-2 PCR-test. Ook medeauteurs Marion Koopmans en Christian Drosten ontvangen een dagvaarding. Een aantal gerenommeerde microbiologen stellen grote vraagtekens bij het wetenschappelijke gehalte van het onderzoek.

Gezondheidsraad
Ook de Gezondheidsraad zal binnenkort voor de rechter moeten verschijnen. Viruswaarheid eist de intrekking van de adviezen die ten grondslag liggen aan de regeringsbesluiten over het vaccinatieprogramma tegen COVID-19. Deze adviezen zijn volgens Viruswaarheid gebaseerd op misleidende en feitelijk onjuiste uitgangspunten.

Onjuiste informatie Van Dissel
Van Dissel verspreidt onjuiste informatie over mutaties van het coronavirus. Ook kwam naar buiten dat van Dissel de Tweede Kamer verkeerd informeerde over een studie naar de werking van mondkapjes.

Beroepsprocedure
De behandeling van het beroep tegen het inreisverbod zonder negatieve PCR-test en het testbeleid zelf vindt plaats bij het gerechtshof te Den Haag op 16 april te 10.00 uur..

Veel plezier!