Enschedeër die hond schopte is dier kwijt, en krijgt 60 uur voorwaardelijke taakstraf

Bart K. (26) uit Enschede krijgt zijn hond niet terug. Dat besloot de politierechter gisteren in de strafzaak tegen de van dierenmishandeling verdachte K. Zo meldt Tubantia.

K. ontfermde zich in 2019 over een hond met gedragsproblemen. De hond had het niet getroffen met zijn voormalige eigenaar die hem mishandelde. Maar bij K. blijkt het dier niet beter af te zijn. Buurtbewoners zien hoe K. de hond meermalen schopt waarop het dier jankt van de pijn. Uiteindelijk wordt de politie gebeld, die het dier elders onderbrengt.

Officier van justitie Merle Jannink is blij dat buren hulp in hebben geroepen voor de mishandelde hond. ‘Een weerloos dier dat door zijn baasje zo wordt mishandeld.’ Jannink heeft ook oog voor de persoonlijke omstandigheden van K., die al jaren onder toezicht staat en nog veel uren taakstraf moet verrichten. Met nog meer straf daar bovenop bestaat de kans dat de man ‘overvraagd’ wordt. Ze eist daarom een voorwaardelijke werkstraf van 60 uur.

Volgens advocate Marjon Kikkert bedoelde de dierenbeul het niet zo kwaad. Het is een persoon die ‘in de basis heel veel om zijn hond gaf, maar niet de tools bezat om met situatie om te gaan’.

K. krijgt de door de Officier gevraagde voorwaardelijke 60 uur toegewezen. Omdat de lafbek luidkeels protesteerde tegen de aanwezigheid van pers is hij uit de rechtzaal verwijderd voordat zijn vonnis werd uitgesproken.