CDA in de min, GroenLinks in de plus en Volt komt binnen in nieuwste peiling

Het CDA lijkt het moeilijk te hebben in de nieuwste peiling van EénVandaag/Ipsos. De Christendemocraten staan in de min terwijl GroenLinks een duidelijke plus scoort. Ook in deze peiling debuteert Volt en daarmee lijkt die partij een goede kans te maken om in de Tweede Kamer te komen.

Met nog twee weken te gaan neemt de spanning toe in de verkiezingsstrijd. Wopke Hoekstra heeft de wind nog niet echt in de zeilen deze campagne, het CDA levert in deze peiling twee zetels in en komt op 18. Daarmee staat de regeringspartij ruim achter de de VVD, die op 38 zetels blijft staan en de PVV die er eentje inlevert en op 21 uitkomt.

Daar achter levert D66 een zetel in om op 14 uit te komen, vlak voor GroenLinks dat twee zetels stijgt en nu op 13 staat. De PvdA en de SP blijven stabiel op respectievelijk 12 en 10 zetels.

Partij voor de Dieren noteert een klein minnetje en zakt een zetel naar 6 en de ChristenUnie blijft op 5 virtuele zetels staan. Dat brengt de coalitie op 75 zetels, precies het aantal dat ze nu bezet in de Tweede Kamer.

Forum voor Democratie, SGP en Denk winnen alle drie een zetel waardoor de partij van Thierry Baudet op 4 zetels komt en de andere twee op 3 virtuele zetels. 50PLUS weet nog steeds krampachtig één zeteltje te behouden en de nieuwkomers JA21 en Volt staan beide op 1 zetel.