Bahrein biedt F1-teams coronavaccinatie aan

De werknemers van de Formule 1-teams kunnen Bahrein eind maart volledig gevaccineerd verlaten als ze willen. De autoriteiten hebben aangeboden alle aanwezigen van het F1-circus die de komende drie weken in het land aanwezig zijn te vaccineren.

De teams zijn de komende weken in het Golfstaatje omdat er van 12 tot en met 14 maart een testweekend gepland staat en twee weken later zal de eerste race van het seizoen daar verreden worden. Omdat alle teams daarom toch al drie weken in het land zullen zijn biedt de overheid van Bahrein deze service aan.

De autoriteiten laten weten dat ze het coronavaccinatieprogramma "op vrijwillige basis zal uitbreiden tot belangrijke evenementen in het koninkrijk, wanneer de tijd het toelaat en het extra voordeel oplevert voor zowel de deelnemers als de nationale bevolking", zo lezen we op Motorsport.com.

"Door het tijdschema van het Formule 1-evenement dit jaar, inclusief het testen, zal de overgrote meerderheid van de deelnemers drie weken lang in Bahrein aanwezig moeten zijn. Dit biedt een unieke gelegenheid om extra bescherming te bieden aan degenen die van de gelegenheid gebruik willen maken in de vorm van vaccinatie", zo laat de Bahareinse overheid weten.

Vooralsnog hebben de meeste Formule 1-teams vriendelijk bedankt voor het aanbod "vooruitlopend op de reeds vastgestelde uitrol van vaccins via het nationale gezondheidssysteem (NHS) in het Verenigd Koninkrijk."