Europa League: Rangers overklast Antwerp, Arsenal ontsnapt

De eerste knockoutronde van de Europa League zit erop. Donderdagavond werden vijftien van de zestien returns gespeeld, waarbij Ajax zich via Lille plaatste voor de achtste finales en PSV door Olympiakos uit werd geschakeld.

Tottenham Hotspur kwam een dag eerder al in actie en won met 4-0 van het Oostenrijkse Wolfsberger AC, dat de eerste wedstrijd met 1-4 verloor. Manchester United speelde thuis met 0-0 gelijk tegen Real Sociedad, na de 0-4 uitwinst ruimschoots voldoende.

Voor Club Brugge viel het doek: de ploeg speelde in Kiev met 1-1 gelijk tegen Dynamo, maar verloor in eigen huis door een late goal van Vitaliy Buyalskyi met 0-1. Ook Antwerp kon inpakken: na de 3-4 thuisnederlaag tegen de Rangers, waren de Schotten in eigen huis met 5-2 te sterk.

Arsenal ontsnapte tegen Benfica: in Rome eindigde duel één in een 1-1 gelijkspel, in Piraeus stond het donderdagavond 2-2, tot Pierre-Emerick Aubameyang kort voor tijd de 3-2 scoorde en Arsenal een ronde verder hielp. Ook AC Milan is door: na het 2-2 gelijkspel op bezoek bij Crvena Zvezda in Belgrado was een 1-1 thuis tegen de Serviërs genoeg.

Na een zouteloze 0-0 in Praag rekende Slavia verrassend af in en tegen Leicester City (0-2), Villarreal verzilverde de 0-2 zege in Salzburg door Red Bull thuis met 2-1 te verslaan en Roma won na de 0-2 uitzege bij Braga thuis met 3-1 van de Portugese club.

Dinamo Zagreb was in Krasnodar te sterk voor de Russen en won thuis met 1-0, het Zwitserse Young Boys verschalkte Bayer Leverkusen thuis met 4-3 en won in Duitsland zowaar óók: 0-2. Nog een Duitse nederlaag volgde, want na het 3-3 gelijkspel in Spanje wist het Noorse Molde in Duitsland zowaar met 0-2 af te rekenen met 1899 Hoffenheim.

Granada won thuis met 2-0 van Napoli en hield de schade in Italië beperkt tot en 2-1 nederlaag, genoeg voor de volgende ronde. Tot slot won Shakhtar Donetsk de heenwedstrijd met 0-2 van Maccabi Tel Aviv, een 1-0 thuiszege was genoeg.

Vrijdagmiddag volgt de loting voor de achtste finales, die op 11 en 18 maart gespeeld worden.