Uitslag PSV - Vitesse

PSV heeft zondagavond met pijn en moeite de winst gegrepen tegen Vitesse. De Eindhovenaren namen pas in de slotfase afstand en wonnen met 3-1 onder meer dankzij twee doelpunten Mario Götze.

PSV begon met een opvallende opstelling. Donyell Malen, Mario Götze, Philipp Max, Jordan Teze, en Ryan Thomas begonnen op de bank en de ploeg van Roger Schmidt begon in een 5-3-2 opstelling. Vitesse kwam vervolgens razendsnel op voorsprong. Na een prachtige aanval in de vierde minuut schoot Chelsea-huurling Armando Broja raak.

In het vervolg van de eerste helft waren een hoop fouten te zien aan beide kanten. Zo kreeg Yorbe Vertessen de kans op 1-1 na een foute aanname van Remko Pasveer, maar de Belg faalde. Aan de andere kant kreeg Broja de kans op 0-2, alleen kreeg de spits het voor elkaar om voor open goal de bal op de paal te schieten.

Vitesse dacht vlak voor rust een strafschop te krijgen, nadat Broja werd neergehaald door Gutiérrez. Scheidsrechter Björn Kuipers legde de bal op de stip, maar hij werd teruggefloten door de VAR omdat de overtreding buiten de zestien meter zou zijn gemaakt. Geen strafschop dus, maar wel een vrije trap. Uit die vrije trap scoorde Oussama Tannane bijna. Yvon Mvogo redde knap en in de rebound schoot hij vervolgens op de paal, waarmee PSV vlak voor rust goed wegkwam.

Na de rust kwamen dus onder meer Malen, Götze en Max alsnog in de ploeg. Malen maakte halverwege de tweede helft gelijk en Götze zorgde in de 86ste minuut voor de 2-1. Twee minuten later maakte hij nog de 3-1 en besliste de wedstrijd, waardoor PSV weer wat steviger op de tweede plaats staat.