Rutte: 'Geen versoepelingen na 2 maart, haha!'

Voor iedereen die nog een beetje hoop had dat we na 2 maart eindelijk weer eens naar de kapper of de winkel kunnen, vergeet het maar. Rutte geeft namelijk vandaag te kennen dat we geen versoepelingen hoeven te verwachten.

Op 2 maart zou de strengste lockdown van Europa moeten aflopen, maar die wordt gewoon weer verlengd. Zo belooft Rutte ons. Volgens hem dalen de cijfers nog altijd niet. Bovendien komt er zeker een derde golf aan en rukken de allesvernietigende killervarianten op het coronavirus massaal op.

Volgende week zal het kabinet voor de vorm nog even babbelen over de maatregelen en de avondklok. Maar de uitkomst staat natuurlijk al lang vast. "Als ik eerlijk ben, ben ik niet optimistisch", dreigt de demissionaire premier.

De strengste lockdown van Europa is al aan de gang sinds half december, maar iedereen is er nu wel een beetje klaar mee. Van verschillende kanten komt nu eindelijk een tegengeluid, maar hier wordt dus geen gehoor aan gegeven. Gelukkig mogen we op 17 maart naar de stembus...