Biden vindt genocide Oeigoeren een 'cultuurdingetje'

De Amerikaanse president Joe Biden vindt blijkbaar dat de Chinese leider Xi Jinping het Oeigoeren-vraagstuk op zijn manier prima oplost. De doorlopende genocide en marteling van de Soennitische minderheid neemt inmiddels haast industriële vormen aan, maar Biden vindt het een 'cultuurdingetje'.

Tijdens een optreden voor CNN zei de bejaarde Biden dat dit soort dingen, zoals ook de repressie van Hongkong, gewoon bij China hoort. "Het land functioneert gewoon beter als er interne eenheid is", zo zegt Sleepy Joe.

Biden kwam weer enorm slecht uit zijn woorden tijdens deze Town Hall meeting, waarbij politiek leiders vragen van het gewone volk beantwoorden. "Ik ga me niet fel uitspreken tegen wat hij doet in Hongkong, wat hij met de Oeigoeren doet in de bergen in het westen van China, en Taiwan-China en het één-China-beleid door het af te dwingen, maar ik zei, hij zei, hij begrijpt dat", wist hij toch nog knap in een ademteug uit te kramen.

"Xi Jingping heeft zijn redenen om een strak geleid China aan te hangen. Cultureel gelden er in elk land nu eenmaal verschillende normen en waarden en er wordt van hun leiders verwacht dat ze die volgen", zo bleef hij het repressieve Communistische beleid, waarbij minderheden in kampen systematisch worden verkracht, gesteriliseerd of uiteindelijk zelfs vermoord, op een vreemde manier verdedigen.

Op de vraag of het gedrag van China gevolgen heeft, daar schoof Biden de verantwoordelijkheid af op de Verenigde Naties. "Natuurlijk heeft het gevolgen en Xi weet dat. Wat ik doe is, is duidelijk maken dat we, in feite, onze rol als woordvoerders van mensenrechten bij de VN en andere organisaties die hun gedrag kunnen beïnvloeden, blijven benoemen."

'Vergeten vaccinatie'
Creepy Joe was niet al te sterk overigens, in zijn interview met het volk. Zo leek hij compleet vergeten te zijn dat hij al twee vaccinaties achter de rug heeft. In december 2020 en in januari van dit jaar heeft Biden beide doses van zijn vaccinatie gekregen, zelfs nog voor de camera's van nationale tv-zenders.

Biden wist echter te vertellen dat "er nog geen vaccin was toen ik president werd". Daarbij vergeet Biden voor het gemak even dat onder zijn voorganger Donald Trump twee farmaceuten, dankzij een enorme financiële impuls van Trump, in recordtijd twee vaccins wisten te produceren.

Biden stamelde iets over "Het belangrijkste is echter...het is één ding dat het vaccin, dat we nog niet hadden toen ik in functie kwam, maar een vaccinator. Hoe krijg je het vaccin in iemands arm", terwijl hij zelf al weken geleden gevaccineerd is met het Amerikaanse Pfizer/BioNTech-vaccin.