Uitslag Heracles Almelo - Ajax

Ajax heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van PSV. In het lastige uitduel tegen Heracles Almelo wonnen de Amsterdammers met 0-2 dankzij doelpunten van Davy Klaassen en Sebastian Haller.

Ajax had de vorige drie duels bij Heracles verloren en in het begin hadden de Amsterdammers het ook moeilijk in Almelo. Heracles kreeg ook de eerste grote kans, Teun Bijleveld, die voor een leeg doel naast schoot. Waar Heracles grote kans niet wist te benutten was de eerste kans voor Ajax wel raak. Davy Klaassen tikte op aangeven van Sébastien Haller wel binnen.

Heracles kreeg op slag van rust opnieuw een grote kans, maar opnieuw waren die niet besteed aan de thuisploeg. In de tweede helft had Ajax het wat beter onder controle en gaven geen grote kansen meer weg en zouden uiteindelijk met 0-2 winnen door een doelpuntje van Haller, ditmaal gaf Klaassen de assist.