FOK! Wat een weer: rust in de kou

winterbanner

Hallo! Zijn we inmiddels een beetje aan de kou gewend? In het oosten des lands was er minder zon te zien dan ikzelf ook had verwacht. Ook kwam er nog een verdwaald sneeuwbuitje langs met in tegenstelling tot eerdere neerslag, droge miezersneeuw; grote dikke vlokken. De wind is inmiddels een stuk rustiger en de grotere wegen zijn weer wat begaanbaar binnen de bebouwde kom. Wat mij betreft hulde aan alle die hebben geholpen om de wegen begaanbaar te maken. Hier en daar is het nog wel wat glibberen op de fiets maar dat vind ik wel uitdagend.

Koud blijft het voorlopig nog wel even, al is er ook een warmtegolf vanuit Afrika mogelijk op langere termijn (10 dagen) maar tot aan het weekend zitten we sowieso nog in de vorst. Vanavond kan er in het noordwesten nog wat sneeuw vallen, later zal het er net als in de rest van het land droog zijn. De temperatuur zakt tot -17 plaatselijk in het oosten. Waar het nu tussen de -1 en -3 graden is, zal het vanavond al redelijk snel afkoelen naar -5 tot -8, uiteindelijk zal de temeratuur in de nacht -10 tot -14 zijn. Het zal niet overal helder zijn, wel komen er steeds meer opklaringen voor in de nacht. De wind is rustig vanuit het oosten.

Door de zon kan er sneeuw zijn gesmolten, ondanks de temperatuur niet boven het vriespunt is geweest. Dit kan gaan bevriezen dus pas goed op onderweg als je de weg op gaat. Dit kan de komende dagen nog voorkomen.

 

 Pukeko wachtte met zeer fraai uitzicht op haar lift (Foto: Pukeko)
Pukeko wachtte met zeer fraai uitzicht op haar lift (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.