Tweede overval in een maand voor gezondheidswinkel Bos en Lommerplein

Op dinsdag 9 februari is een medewerkster van speciaalzaak Holland & Barrett aan het Bos en Lommerplein in Amsterdam slachtoffer geworden van een overval. Medewerkers van de speciaalzaak zijn in een maand al voor de tweede keer overvallen. De recherche is op zoek naar getuigen.

Rond 15:30 uur stond de medewerkster alleen in de winkel toen er één man de winkel in kwam lopen. Vervolgens zou de verdachte een steekwapen hebben getoond aan het slachtoffer. Onder bedreiging van dit steekwapen is het slachtoffer naar de kassa gelopen en wilde de inhoud aan de verdachte afstaan.

De kassa was echter afgesloten, waarna de verdachte zonder buit wegvluchtte in de richting van een nabijgelegen supermarkt. De politie was snel ter plaatse, maar heeft de verdachte niet meer aangetroffen. Het slachtoffer is gelukkig niet gewond geraakt.

Signalement
De verdachte zou het volgende signalement hebben: een jonge man, tussen de 15 en 20 jaar oud. Lichtgetinte huidskleur met donker krullend haar en een blauw mondkapje op. De verdachte had donkere kleding aan.

Getuigenoproep
De recherche is op zoek naar getuigen en camera- en/of dashcambeelden in de omgeving van het Bos en Lommerplein. Heeft u iets gezien of gehoord op het moment van de overval? Of heeft u de dagen ervoor iets bijzonders gezien en nog niet met de recherche gesproken? Neem contact op met 0900 8844 of anoniem via 0800 7000.