FOK! Wat een weer: code oranje

winterbanner

Het is bewolkt met vooral in het oosten en zuidoosten af en toe sneeuw, daar valt 2-5 cm, elders valt 1-2 cm. In het noorden en noordwesten is er eerst nog sneeuwjacht met de vorming van sneeuwduinen. De code oranje blijft tot 12:00 van kracht. Het blijft zeer koud met een maximumtemperaturen van ca. -5°C landinwaarts tot -2°C op de Waddeneilanden. In combinatie met de matige, in het noorden vrij krachtige oost- tot noordoostenwind ligt de gevoelstemperatuur tussen de -10 en -15 graden. Langs de noordkust blijft de wind eerst nog hard, 7 Bft, met aanvankelijk nog zware windstoten tot 75 km/u.

In de nacht naar dinsdag komen er geleidelijk meer opklaringen en is het op de meeste plaatsen droog. In het Waddengebied kunnen er enkele sneeuwbuien vanaf de Noordzee overtrekken. De minimumtemperaturen lopen uiteen van -3°C op de Wadden tot lokaal -12°C in het oosten en zuiden. De gevoelstemperatuur ligt dan tussen -15 en -20 graden. De noordoostenwind is zwak tot matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig.

Dinsdag overdag hebben we een afwisseling van zon en wolkenvelden en is het nagenoeg overal droog. Op de oostelijke Waddeneilanden kunnen er nog steeds sneeuwbuien vanaf de Noordzee overtrekken. De maximumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt op de Wadden tot -6°C in het zuidoosten van het land. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige noordoostenwind. (Bron: KNMI)

 

 

Ook sneeuwpret in Arnhem (Foto: Paddo)
Ook sneeuwpret in Arnhem (Foto: Paddo) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.