Elon Musk stopt chip van computergame in hersenen van levend aapje

Tesla-baas Elon Musk heeft zijn bedrijf Neuralink opdracht gegeven om in de hersenen van een levend aapje de chip van een computergame te implanteren. Volgens Musk is de aap blij, ‘omdat het dier nu de hele dag in zijn hoofd spelletjes kan spelen’. Meer hierover in het AD.

Neuralink is een van de vele bedrijven van Elon Musk. Het bedrijf is opgericht om de ontwikkeling van A.I. (kunstmatige intelligentie) te bespoedigen. Dit is niet alleen van belang voor de optimalisatie van zelfrijdende functies (autopilot) van Tesla's, maar ook voor de mensheid als geheel volgens Musk. Zo heeft hij de ijdele hoop om bijvoorbeeld ooit dwarslaesies te kunnen genezen.

Musk legde uit dat 'onderzoekers van Neuralink een computerchip in de schedel van de aap hebben geplaatst en hierbij "kleine draadjes" hebben gebruikt om de chip de hersenen te verbinden'. Volgens Musk probeert Neuralink op deze manier uit te vinden of het chips kan gebruiken om apen onderling ‘mind Pong’  te laten spelen ( een simpel tennisachtig computerspel uit de jaren zeventig). Het doel van Neurolink is om te kijken óf en hoe snel informatie van het menselijk brein naar een machine kan worden doorgegeven.

Eerder heeft Neuralink een dergelijk onderzoek uitgevoerd door een chip in de hersenen van een varken te implanteren.