FOK! Wat een weer: droger, maar wat staat ons te wachten?

winterbanner

Tot ziens!  

We hebben ons portie nattigheid voor vandaag wel weer gehad, hé mensen? Alleen in het uiterste noorden stelde de regen niet al teveel voor. In de rest van het land viel er gemiddeld zo'n 10 tot 20 mm. Afgelopen nacht trok er ook een actieve bui over Haarlem. Mijn etmaalsom is daardoor uitgekomen op 24 mm. Maar ook in De Bilt viel 20 mm. 

Tegelijkertijd zagen we enkele forse regen-en onweersbuien over de zuidelijke helft en Belgie trekken. Iets wat we gisteravond ook zagen gebeuren. Plaatselijk viel er 10 mm in even zoveel minuten. Dus iedereen heeft wel zijn/haar portie gekregen. De wind was overigens wel vrij rustig.

Inmiddels beginnen de regen en buien langzaam weg te trekken naar het oosten. Uiteindelijk zal het dan ook gaan opklaren vanuit het westen. De minima kunnen in het noordoosten nog net tot +1 zakken, maar elders blijft het 3 tot 5 graden.

Morgen is het dan een stuk droger. Er is een afwisseling van wolkenvelden en af en toe zon. Ik denk dat de meeste bewolking zich in het noorden bevind. In het midden kan de zon af en toe doorbreken, terwijl er in het zuiden ruimte is voor bredere opklaringen. Het kwik loopt minder hoog op dan vandaag met maxima tussen de 4 graden in Groningen tot 11 in Maastricht. De wind is eerst nog westelijk, draait naar het zuiden om uiteindelijk in de avond naar het zuidoosten tot oosten te draaien. De windkracht bedraagt 3 tot 4.

Vrijdag is een bewolkte dag met af en toe lichte regen. Eigenlijk niets aan. 

Maar dan het weekend. Ik zei het gisteren al, het is nog steeds zwabberen geblazen met de weermodellen. Het noordoosten lijkt absoluut in de koude lucht te komen, maar het is nog steeds de vraag waar de overgangszone komt te liggen. Ook zijn er modellen die het tot een flink pak sneeuw laten komen, maar ook modellen die het vrijwel droog houden. Kortom, ik weet het gewoon nog niet. Aan speculeren doe ik niet.

We moeten gewoon even afwachten, maar natuurlijk zit ik op post!.  

Hoi!  

 

Mogelijk sneeuwdek (Foto: UKMO)
De mogelijke sneeuwlaag voor a.s maandag. UKMO komt hiermee. 

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.