Vandaag op het IFFR (3 februari)

Van 1 t/m 7 februari vind het International Film Festival Rotterdam plaats. Niet alleen in Rotterdam, zoals elk jaar, maar in verband met de lockdown volledig online. We kijken dagelijks even naar wat jij, na een lange thuiswerkdag, misschien zou kunnen gaan kijken als je geen zin hebt in wéér hetzelfde op je vaste streamingdienst.

Vandaag is er om 17.00 uur een Big Talk, een gesprek met Mads Mikkelsen. Hij speelt een van de hoofdrollen in Riders of Justice, de film die maandagavond deze editie van het festival opende, maar bij veel filmkijkers is hij vooral bekend als de eerste Bondschurk tegenover Daniel Craig in Casino Royale, Caecilius in Doctor Strange of Hannibal Lecter in de tv-serie Hannibal. Je hoeft geen kaartje te kopen voor het gesprek, maar je moet wel op tijd aanwezig zijn.

En als je zin hebt in een filmpje, kijk dan eens of je dit wat vindt:

Mandibules - Quentin Dupieux, 2020, Frankrijk, 74 min

Je vangt meer vliegen met honing dan met azijn, maar met wat blikken kattenvoer kom je ook een heel eind, ondervinden Manu en Jean-Gab. Deze twee lanterfanters stuiten in de nieuwe film van meesterabsurdist Quentin Dupieux op een vlieg met het formaat van een labrador en voorzien direct gouden bergen.

Vanaf vandaag om 13.30 tot zaterdag om 13.30 kun je deze film on demand bekijken, of je kunt precies om 13.30 de 'voorstelling' bijwonen.

Mitra - Kaweh Modiri, 2021, Nederland, Denemarken, Duitsland, 107 min

Kan het verlangen naar wraak de ratio uitschakelen? Dat onderzoekt de Nederlandse-Iraanse regisseur Kaweh Modiri in deze sfeervolle politieke thriller. Via flashbacks naar Iran, 1982, vertelt hij het verhaal van de getraumatiseerde Haleh, die 37 jaar na dato in Nederland de kans krijgt de executie van haar dochter te revancheren.

Vanaf vandaag om 18.45 tot zaterdag om 18.45 kun je deze film on demand bekijken. Je kunt ook de voorstelling van precies 18.45 kiezen, en daarbij een live Q&A over de film bijwonen.

Je vindt het complete programma voor woensdag op IFFR.com. Let erop dat je de films 72 uur on demand kunt bekijken en er dus ook voor kunt kiezen een film een dag (of twee) later te kijken.