FOK! Wat een weer: doorbraak winter, of niet?

winterbanner

Hallo en welkom!  

Gaat de winter nu echt een doorbraak forceren, of loop het allemaal met een sisser af? Feit is wel dat de weerkaarten erg interessant zijn. Toch kan er de komende dagen nog veel veranderen. Bijvoorbeeld of het wel of niet gaat sneeuwen of dat de echte kou ten noordoosten blijft steken. Toch lijkt het er momenteel op dat de koude lucht wel een behoorlijk eind gaat komen. De verschillen zijn echter nog dermate groot, dat een uitspraak hierover nog erg voorbarig is. Laten we afwachten en misschien zit er iets moois in het vat voor de winterliefhebber.

Gisteren waren de tegenstellingen groot. In het noorden viel er sneeuw en was het maar iets boven 0, terwijl het in het zuiden 11 graden werd. In het midden was het rond de 7 graden. Overal was het wel bewolkt en plaatselijk viel er wat lichte regen of motregen met in het noorden dus nog wat sneeuw. Plaatselijk 1 tot 3 centimeter. 

Vandaag trekt er een nieuwe zone met regen over land. Ook in het noorden wordt het nu zachter met 6 graden, dus daar valt ook alleen regen. In het zuiden kan het maar liefst 13 graden worden. De verschillen zijn dus weer groot. De wind weet in eerste instantie geen vaste richting te kiezen, maar in de avond draait die naar west en neemt dan toe naar matig tot (vrij) krachtig in het binnenland tot hard aan zee. In de heuvels van Limburg kunnen er dan windstoten voorkomen.

In de loop van de dag trekt de regen naar het noordoosten toe weg. Er kan dan nog wel een bui vallen en onweer is daarbij niet uitgesloten. 

En dan de komende dagen. De temperaturen gaan dus omlaag, maar hoe het verder gaat is dus onzeker. 

Tot ziens!  

 

Begin van de lente (Foto: Scherpschutter)
Het lijkt het begin van de lente wel, maar het is nog vroeg. (Foto: Scherpschutter)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.