Uitslag Feyenoord - PSV

Na een week die in de Kuip zelf werd omschreven als eentje ‘met reuring’, volgde inderdaad het antwoord op het veld. PSV bleek een werkend medicijn. Feyenoord de bal en de Rotterdammers toonden zich een begenadigde counterploeg: 3-1.

PSV had een veldoverwicht maar al snel sloeg Feyenoord toe. Lutsharel Geertruida trok de bal terug naar de rand van het zestienmetergebied en Mark Diemers schoot de bal achter keeper Yvon Mvogo: 1-0. Steven Berghuis maakte de mooiste treffer van de wedstrijd, na een klein halfuur spelen. Vanaf de rechterkant trok de linkspoot naar binnen, waarna zijn verwoestende uithaal via de binnenkant van de paal tegen de touwen sloeg.

Op slag van rust sloeg Feyenoord weer dodelijk toe. Mark Diemers stond alweer aan de basis van de aanval. Via Berghuis kwam de bal bij Linssen die met een zeer gevoelig stiftballetje fraai voor 3-0 zorgde. Na rust kwam PSV al snel op 3-1 door een rake kopbal van Ibrahim Sangare. Daar bleef het bij.

PSV staat nog vijf punten voor op Feyenoord. Ajax kan de voorsprong op PSV vergroten tot zeven punten als ze later vandaag van AZ weten te winnen. Feyenoord staat voor minimaal twee uur op plek vier.