Efteling mogelijk op slooplijstje reljeugd, politie alert na berichten sociale media

De politie houdt serieus rekening met een bestorming van pretpark De Efteling in Kaatsheuvel. Op sociale media worden berichten gedeeld om dinsdag bij het park te slopen demonstreren tegen de coronamaatregelen. De beveiliging is inmiddels aangescherpt en twee verdachte personen zijn aangehouden, zij bleken uiteindelijk geen relschoppers-in-de-dop te zijn.

"Ook als het gaat om een misplaatste grap blijven we voorzichtig", meldt een woordvoerder van de politie. "We snappen werkelijk niet waarom een gesloten Efteling als locatie wordt gekozen. De Efteling is geen strijdtoneel voor deze relschoppers. We willen hier zo min mogelijk aandacht aan schenken en we roepen fans en media op om hetzelfde te doen."

Inmiddels nemen verschillende ondernemers in Kaatsheuvel het zekere voor het onzekere en zijn onder andere terrassen van straat gehaald en winkelvoorraad verwijderd. "We hebben gezien in andere plaatsen wat er kan gebeuren. Ik ga dat niet zitten afwachten", aldus een eigenaresse van een modezaak.