Uitslag Feyenoord - AZ

AZ heeft de vierde plek in de Eredivisie overgenomen van Feyenoord. Door twee goals van Myron Boadu in de tweede helft wonnen de Alkmaarders met 2-3 van Feyenoord.

AZ opende al snel de score tegen Feyenoord. Een goede aanval via Calvin Stengs en Albert Gudmundsson eindigde bij Jesper Karlsson en de Zweed wist via een geplaatst schot de score te openen. AZ kreeg kansen op de 0-2 en had bij een 0-1 stand ook nog een penalty moeten hebben na hands van Marcos Senesi, maar die werd niet gegeven. Feyenoord kwam via Nicolai Jorgensen, op aangeven van Jens Toornstra, voor rust langszij.

Myron Boadu schoot AZ vlak na rust weer op voorsprong na een perfecte pass van Fredrik Midtsjø. Opnieuw kwam Feyenoord terug van de achterstand. Mark Diemers maakte de 2-2, even daarvoor had hij al een goede kans gemist op de gelijkmaker.

Toch ging AZ er met de winst vandoor. Boadu maakte zijn tweede van de dag, ditmaal na een goede pass van Stengs. Feyenoord ging op zoek naar de gelijkmaker, maar AZ kreeg de beste kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Eerst raakte Tijjani Reijnders de paal en in de absolute slotfase kreeg AZ nog een penalty, alleen werd die gemist door Teun Koopmeinders. Toch bleef dat zonder gevolgen en nam AZ de drie punten mee naar huis en neemt de vierde plaats over van Feyenoord.