NFL: Nog vier teams strijden om Super Bowl, Brady verslaat Brees

We keren nog even terug naar het weekeinde, want in de NFL werd weer gestreden om een plekje in de volgende ronde in de playoffs. De divisional playoffs stonden op het programma, de winnaars daarvan plaatsten zich voor de AFC en NFC Championship Game.

NFC: Green Bay Packers - Los Angeles Rams
De Packers van Aaron Rodgers kwamen in het tweede kwart op gang: Rodgers stelde Davante Adams in staat een touchdown te scoren en scoorde zelf ook, waarna Rams-quarterback Jared Goff teamgenoot Van Jefferson aanstuurde voor 16-10. De Packers speelden prima en in het derde kwart vergrootte Aaron Jones met een 1-yard run de voorsprong.

Via een 7-yard run van Cam Akers kwamen de Rams nog wel in de wedstrijd, maar na een 58-yard touchdown pass van Rodgers op Allen Lazard was het afgelopen: 32-18.

AFC: Buffalo Bills - Baltimore Ravens
Echt lekker gescoord werd er niet, de eerste helft kwam niet verder dan een field goal voor beide teams. In het derde kwart zorgde Bills-quarterback Josh Allen ervoor dat Stefon Diggs na een 3-yard pass een touchdown scoord, Taron Johnson maakte een prachtige 101-yard interception return en gooide de boel daarmee definitief op slot: 17-3.

AFC: Kansas City Chiefs - Cleveland Browns
De regerend Super Bowl-kampioenen begonnen voortvarend: quarterback Patrick Mahomes scoorde een snelle touchdown en in het tweede kwart stelde hij Travis Kelce met een 20-yard pass in staat hetzelfde te doen. Met een 19-3 voorsprong ging de ploeg de rust in, maar in het derde kwart sloeg het noodlot toe: Mahomes moest eraf met een herenschudding.

De ster van de ploeg werd vervangen door de ervaren Chad Henne, die in de afgelopen jaren maar weinig speelde. Browns-quarterback Baker Mayfield bediende Jarvis Landry ondertussen voor 19-10, Harrison Butker trapte 22-10 op het bord - Henne gooide een interception en wist niet echt lekker in de wedstrijd te komen, waardoor het nog spannend werd.

Kareem Hunt rende een 3-yard touchdown binnen voor de Browns (22-17), maar laat in de wedstrijd zorgde Henne toch voor redding: een goede run bracht de Chiefs in positie om de nodige tijd van de klok te snoepen, waarna hij Tyreek Hill bereikte voor een first down. Dat zorgde er dan weer voor dat de Chiefs het af konden maken en met 22-17 wonnen.

NFC: New Orleans Saints - Tampa Bay Buccaneers
Het zou op voorhand een duel worden tussen de twee legendarische quarterbacks, veertigers Drew Brees van de Saints en Tom Brady van de Buccaneers. Na twee field goals voor de thuisploeg en één voor de Bucs was Brady de eerste die voor een score zorgde: hij bediende Mike Evans.

Niet veel later kwamen de Saints met een fraaie trick play: Brees stond niet op het veld, maar vervanger Jameis Winston - uitgerekend oud-quarterback van de Buccaneers. Via een mooie combinatie met Alvin Kamara stelde hij Tre'Quan Smith in staat een 56-yard touchdown te scoren, hoewel Ryan Succop de Bucs kort voor rust op gelijke hoogte trapte: 13-13.

In het derde kwart werd Smith vanaf 16 yards bediend door Brees, Brady stelde Leonard Fournette vanaf 6 yards in staat te scoren: 20-20. In het vierde kwart trapte Succop vanaf 36 yards raak (20-23) en met vijf minuten te spelen rushte Brady zelf de uiteindelijk beslissende score binnen: 20-30 en de Buccaneers, die voor het eerst sinds 2007 überhaupt in de playoffs staan, spelen voor het eerst sinds 2002 weer om het NFC Championship.