Uitslag Ajax - Feyenoord

Ajax heeft zondag een benauwde 1-0-zege geboekt in de Klassieker tegen Feyenoord. De Rotterdammers hadden de beste kansen in de Johan Cruijff ArenA, maar verzuimden de Amsterdammers pijn te doen.

Nicolás Tagliafico kreeg de eerste kans van de wedstrijd. De linksback kopte vanuit een corner. Bij de eerste uitgespeelde kans van Ajax was het wel raak. Ryan Gravenberch werd goed aangespeeld, kapte goed naar zijn linkerbeen waarmee hij vervolgens geplaatst raak schoot.

Na het openingsdoelpunt van Ajax kwam Feyenoord beter in de wedstrijd en kreeg met Ridgeciano Haps de eerste kans op de gelijkmaker. Na rust waren de Rotterdammers duidelijk beter dan Ajax en Steven Berghuis was tot tweemaal toe dicht bij de gelijkmaker. Nicolai Jørgensen leek de gelijkmaker te maken, maar de treffer werd echter afgekeurd vanwege buitenspel van Jens Toornstra.

In de laatste slotminuten was Feyenoord nog eens twee dicht bij de gelijkmaker. André Onana keerde knap een inzet van Leroy Fer en in de slotminuut kopte Luis Sinisterra op de lat.

Ajax neemt door de zege niet alleen afstand van Feyenoord (6 punten verschil), maar behoudt ook de voorsprong op achtervolgers Vitesse (3 punten) en PSV (4 punten).

AFC Ajax

1 - 0

Feyenoord

 22' Gravenberch    
 
 
Stadion: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 0
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Onana
Mazraoui (Schuurs/66)
J.Timber
Blind
Tagliafico
Klaassen
Promes (Álvarez/73)
Gravenberch (Ekkelenkamp/46)
Antony (Labyad/65)
Haller (Brobbey/83)
Tadic
  Marsman
Geertruida
Spajic
Senesi
Malacia
Toornstra
Fer
Diemers (Pratto/84)
Berghuis
Jörgensen
Haps (Sinisterra/63)