Duterte: Presidentschap niet voor vrouwen

De Filipijnse president Duterte heeft weer stof doen opwaaien met een opmerkelijke uitspraak. Vrouwen zijn volgens de president namelijk niet geschikt voor het presidentschap. 

Duterte zit aan het einde van zijn termijn en in de Filipijnen draait de geruchtenmolen op volle sterkte wie hem op moet volgen. De president is immens populair en het is dan ook geen verrassing dat zijn dochter, die hem eerder opvolgde als burgemeester van een grote Filipijnse stad, als koploper uit de bus komt. 

Hier is echter geen sprake van volgens vader Duterte. Desgevraagd laat hij weten dat vrouwen dat maar beter niet kunnen doen. Emotioneel zitten mannen en vrouwen immers heel anders in elkaar en dat maakt ze ongeschikt voor het presidentschap. Overigens heeft de dochter zelf ook al aangegeven niet op het presidentschap te zitten wachten. 

Duterte staat bekend om zijn wat opmerkelijke uitspraken. Soms seksistisch, soms racistisch, soms moordlustig maar nooit saai. Zijn populariteit lijkt dit niet te deren, ondanks de zoveelste seksistische uitspraak is hij onverminderd populair.