Akwasi beraadt zich over rol bij Omroep Zwart na afpakken van laptops EO-programma

Akwasi gaat zich beraden over zijn rol binnen Omroep Zwart, waarmee hij in het publieke bestel probeert te komen. Vrijdag bleek dat hij eind december kwaad een interview met Radio 1 had beëindigd. Hij dwong de journalist om de opnames ervan te wissen zo meldt AT5.

De Amsterdamse rapper schrijft op Instagram dat zijn reactie na het 'misgelopen interview' niet is goed te praten. 'Ik ga bij mezelf te rade hoe dit heeft kunnen gebeuren en wat mijn rol binnen Omroep Zwart zal zijn.' Hij laat weten voorlopig te zullen zwijgen.

Het interview werd gisteren door het EO-programma Dit is de Dag online gezet. Na een vraag over zijn toespraak tijdens de anti-racismedemonstratie op de Dam zegt hij 'stoppen, nu!' en 'Je gaat het er nu afhalen, anders heb je een probleem met mij'. Hij zou daarna laptops hebben afgepakt en de presentator hebben gedwongen het interview te wissen. Er was echter nog een back-up.

Tijdens het Black Lives Matter-protest op de Dam deed hij onder meer de uitspraak: 'Op het moment in november dat ik een Zwarte Piet zie, trap ik hoogstpersoonlijk op zijn gezicht'. Er werd aangifte tegen hem gedaan, maar het OM besloot hem niet te vervolgen.