Uitslag FC Utrecht - FC Groningen

FC Utrecht heeft dankzij een late treffer van Gyrano Kerk een puntje overgehouden aan het duel tegen FC Groningen: 2-2.

Utrecht begon sterk het eerste kwartier tegen FC Groningen, maar het was de ploeg uit Groningen dat op voorsprong kwam. Patrick Joosten kopte tegen zijn oude club raak uit een voorzet van Jørgen Strand Larsen, die vijf minuten na de openingstreffer zelf de 0-2 binnenschoot. Nog voor rust zorgde Bart Ramselaar voor de aansluitingstreffer.

Na rust was FC Utrecht duidelijk de betere ploeg. Mimoun Mahi en Sander van de Streek kregen kansen op de 2-2, maar steeds wist FC Groningen-doelman Sergio Padt met goede reflexen de gelijkmaker te voorkomen. In de extra tijd kreeg FC Utrecht toch waar het recht op had dankzij een late treffer van Kerk. De goal werd nog bekeken door de VAR, vanwege mogelijk hands, maar de goal werd goedgekeurd waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een gelijkspel.