Hiddema toch niet op lijst FVD en verlaat partij wegens coronastandpunt

"Voer mij af van de lijst", met die woorden aan Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet maakt Theo Hiddema een einde aan zijn politieke ambities bij de partij en is hij niet langer beschikbaar als lijstduwer. Ook heeft de advocaat de partij verlaten en is geen lid meer. Dit alles omdat hij zich niet kan vinden in de koers van de partij wat betreft de coronapandemie.

Het schuren tegen de coronawappies van Baudet en Wybren van Haga gaat Hiddema te ver, hij noemt de koers van Forum te populistisch. Zoals je al eerder op FOK! kon lezen heeft Baudet definitief de route van de complotdenkers gekozen met zijn hersenspinsel dat de 1,5 meter en de mondkapjes voor altijd zullen blijven en zijn ontkenning van de oversterfte door Covid-19. Dit alles gaat de advocaat te ver.

In een brief aan Baudet maakt zijn voormalig partijgenoot van zijn hart geen moordkuil. "Jouw nu beoogde campagne vanuit een welhaast religieuze gedrevenheid tegen het Corona-beleid vind ik politiek irrelevant", aldus de voormalige parlementariër. Ook over oud-ambtsgenoot Van Haga is hij weinig positief. "Ik ga niet een Van Haga met applaus bejegenen die beweert dat Rutte dmv dit virus het land in een dwangstaat wil veranderen. Zoiets vind ik populisme."

"Wij zijn geen FvD'ers geworden vanwege onze kennis van een pandemie", zo stelt Hiddema die ook de kwaliteit van de Forum-kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen in twijfel trekt. "Daar komt bij wat het residu van vertrouwelinge oplevert in de top 50 mij geen vrolijk perspectief biedt. Met wie van hen dan ook voorzie ik voor mij geen lol in de TK."

Zes dagen geleden sprak Baudet nog de woorden "in moeilijke tijden leer je vrienden kennen", ons lijkt het dat er wederom een vriendschap is gesneuveld.

Hiddema toch niet op lijst FVD en verlaat partij wegens coronastandpunt (WikiCommons/Forum voor Democratie)
Hiddema toch niet op lijst FVD en verlaat partij wegens coronastandpunt (WikiCommons/Forum voor Democratie)