Antwerpse burgemeester De Wever betrapt in onderbroek tijdens interview

Iedereen kent de verhalen van een collega die in zijn onderbroek een werkoverleg voert via Zoom en dat per ongeluk de anderen aan de andere kant van de verbinding dat kunnen zien. Gênant natuurlijk maar het kan erger. Tijdens een interview met de Vlaamse zender Radio 2 viel het de presentatrice op dat Bart de Wever, burgemeester van Antwerpen en voorman van de N-VA, wel de moeite had genomen om een mooi overhemd aan te trekken maar dat een broek aantrekken teveel moeite was.

De Wever, die de politiek leider van de grootste partij van België is, was via een videoverbinding te gast in het radioprogramma Goede voornemens 2021 van het Vlaamse Radio 2. Kim Debrie had een scherp oog en stelde aan het eind van het programma een vraag die resulteerde in een gênant moment voor de Antwerpse burgemeester.

"Jij hebt een mooi hemdje aan, maar kan dat zijn dat je in je onderbroek zit?" Zo vroeg Debrie. Het kwartje viel al snel bij De Wever toen hij doorhad dat hij dankzij de spiegel door de mand gevallen was. "Verdorie, daar heb ik geen rekening mee gehouden", aldus de N-VA voorman. "Bij deze begint het jaar met een bijzonder gênant moment."