WK darts: Van Gerwen weggevaagd door fenomenale Chisnall

Darter Michael van Gerwen kan een vierde wereldtitel op zijn buik schrijven. In het Londense Alexandra Palace werd de wereldkampioen van 2014, 2017 en 2019 volkomen van het podium geblazen door een ontketende Dave Chisnall: vijf tegen nul.

Van Gerwen won de eerste leg, maar na legs in elf, twaalf en twaalf darts had Chisnall de set binnen. De Engelsman bleef een heerlijk potje speren, alleen een 95-finish hield Van Gerwen in de uiteindelijk alsnog verloren set.

De derde set begon wat moeizaam voor Chisnall, die wel gelijk 114 uitgooide. Met onder meer een 150-finish trok de Nederlander er opnieuw een vijfde leg uit, maar die ging via een finish van 86 naar de Engelsman.

Voor Van Gerwen ging het niet beter, Chisnall was juist niet te stoppen. Hij opende set vier met een elfdarter en in leg vier was het helemaal raak: de heren begonnen met 180 (Chisnall), 180 (Van Gerwen), 180 (Chisnall) en 140 (Van Gerwen), waarna Chizzy de negendarter op dubbel-12 zag stranden.

In elf darts gooide hij de leg en dus de set overigens alsnog uit, waarna hij gelijk door stoomde: een 130-finish via bullseye opende set vijf, één lekkere leg van Van Gerwen werd vervolgens afgestraft met een 87-finish en 80 via dubbel-20 voor de wedstrijd en de 5-0 overwinning.

Michael van Gerwen - Dave Chisnall (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - Dave Chisnall (Bron: PDC)