Inzet ME, coronabekeuringen en mishandelingen tijdens oud en nieuw

De mobiele eenheid is 1 januari rond 01.30 uur in Waardenburg in actie gekomen om de brandweer in staat te stellen een brandende auto (en naar verluidt een partij autobanden) te blussen. Een groep van ongeveer 100 mensen belemmerden de brandweer in hun werk. Door het optreden van de ME kon de brandweer snel aan het werk. 

De politie heeft vier personen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Daarnaast heeft de politie 25 cobra's in beslaggenomen. Daarnaast is een persoon aangehouden voor het gooien van vuurwerk naar een politie-ambtenaar.

Tiel
Ook in Tiel moest de mobiele eenheid vanmorgen vroeg in actie kmen om een kruising in Tiel te ontruimen. Tientallen jongeren bezetten een kruising op de Diderik Vijghstraat en sleepten spullen daarnaar toe en staken deze in brand. De ME heeft het kruispunt ontruimd waarna de brandweer de brand konden blussen.

Hedel
De ME is ook aanwezig geweest bij een brand in Hedel, om de brandweer te begeleiden. Bij de brand was een groep 50 mensen hinderlijk aanwezig. Er is vuurwerk gegooid naar brandweer en politie. Uiteindelijk heeft de ME hier niet opgetreden.

Didam
De politie heeft veertien jongeren in Didam bekeurd omdat zij aanwezig waren in een keet voor een illegaal feestje en dus niet de 1,5 meter aanhielden.

Arnhem
In Arnhem heeft de politie een einde gemaakt aan een feest in een pand aan de Koningsweg. De Mobiele Eenheid kwam ter plaatse om de ontruiming ordelijk te laten verlopen. In beginsel zouden de ongeveer zeventig bezoekers en de organisator worden geverbaliseerd.

In de bunker op het perceel hebben bezoekers zich echter verzet en gebruikten geweld tegen politie-ambtenaren; zo werden in de bunker stenen gegooid naar de agenten. Door het geweld raakten drie politiemensen gewond, waarvan er 1 naar het ziekenhuis moest worden overgebracht. De politie heeft drie aanhoudingen verricht voor openlijk geweld. De politie doet onderzoek.

Enkhuizen
Donderdagavond werden een 50-jarige man en zijn 19-jarige zoon mishandeld nadat er vernielingen waren gepleegd aan hun auto op de Voor de Boeg in Enkhuizen. Omstreeks 23.15 uur kreeg de politie melding dat er zwaar vuurwerk onder een geparkeerd staande auto was gegooid. Hierdoor was schade ontstaan.

De eigenaar van de auto zag een groep van zo’n acht jongeren weglopen en ging er achteraan. Toen hij een van de jongeren te pakken kreeg, keerde de groep zich tegen hem. Hij werd geslagen en geschopt. Ook de zoon liep klappen op toen hij zijn vader probeerde te ontzetten. De slachtoffers liepen voor zover bekend geen ernstige verwondingen op. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. 

Heemstede
Twee 18-jarige mannen uit Heemstede zijn in de nacht van 31 december op 1 januari aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Zij zouden een minderjarige jongen uit Heemstede hebben geslagen.

Omstreeks 01.15 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij in de Zeelandlaan waar 20 personen bij betrokken zouden zijn. Toen agenten arriveerden was de groep uiteen en werd een van de verdachten op de grond gehouden door buurtbewoners. Een tweede vermoedelijke dader was er vandoor gegaan maar kon later in zijn woning alsnog worden aangehouden. De verdachten zitten vast en zullen worden verhoord. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie doet verder onderzoek naar het incident.