WK darts: Van Duijvenbode maakt comeback compleet en staat in kwartfinale

Dirk van Duijvenbode heeft woensdag ook voor een stunt gezorgd in de vierde ronde van het wereldkampioenschap darts in Londen. De Zuid-Hollandse nummer 43 van de wereld maakte in een thriller een 1-3-achterstand ongedaan tegen Glen Durrant. Het werd 4-3.

Qua scores was Van Duijvenbode de betere, hij faalde in het begin echter op de dubbels en kon daarom tegen een achterstand aankijken. Het was zo 2-0 in sets. Van Duijvenbode bleef in het vervolg echter flink hoger scoren dan Durrant en het leek een kwestie van tijd voordat de Westlander zich terug zou knokken. Dat gebeurde deels. Hij kwam op 2-1 en leek mede dankzij een fraaie 129-finish op weg naar een gelijke stand. Maar opnieuw verprutste hij zijn kansen. De stugge Durrant niet: 3-1.

Vanaf dat moment mocht de Nederlander geen set meer verliezen. Doordat het scorend goed ging kreeg hij de kansen ook een werden nu wel benut. Via twee keer dubbel 18 won hij de vijfde set. Durrant mocht de zesde beginnen en dus moest Van Duijvenbode, die minder begon te scoren, hem zien te breken. Dat deed hij door 170, de hoogste finish, uit te gooien en daarna de break te verzilveren.

Van Duijvenbode leverde zijn leg in de zevende en beslissende set meteen in, maar wist zich te herstellen en kwam voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. In de vijfde en laatste leg klaarde hij via dubbel zes de klus. Van Duijvenbode neemt het op Nieuwjaarsdag in de kwartfinales op tegen Gary Anderson. De nummer dertien van de wereld was eerder op woensdag met 4-0 veel te sterk voor Devon Petersen.