FOK! Wat een weer: enkele buien

Vanochtend vroeg is het half tot zwaar bewolkt en komen er enkele buien voor, aan de kust een enkele met onweer en korrelhagel. In het zuidoosten blijft het meest droog, zijn er bredere opklaringen en kan het lokaal glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten. De wind is matig van kracht, zuidwest boven land en west tot noordwest langs de kust. De temperatuur varieert van 5°C langs de kust tot plaatselijk dicht bij het vriespunt in het zuidoosten.

Overdag is het half tot zwaar bewolkt met enkele buien, vooral in de kustgebieden is daarbij een kleine kans op onweer en korrelhagel. In de loop van de middag neemt de buienkans in het zuiden af. De middagtemperatuur komt uit tussen 4 en 7°C bij een matige, langs de kust vrij krachtige, (zuid)westenwind.

In de nacht naar donderdag is er veel bewolking en vallen er in het noorden nog enkele buien. Later in de nacht gaat het in het zuiden regenen en deze regen gaat voor een deel over in natte sneeuw. De minimumtemperatuur ligt rond 2°C. De wind wordt zuidelijk en is zwak tot matig.

Donderdag overdag is het overwegend bewolkt en zijn er vooral in het zuiden en midden van het land perioden met regen en natte sneeuw. Waar het wat steviger doorsneeuwt kan het tijdelijk wit worden en is plaatselijke gladheid mogelijk. In het noorden blijft het, op een enkele bui na, droog. De middagtemperatuur ligt rond 3°C, maar in sneeuwval kan deze dalen naar iets boven nul. De wind draait in de loop van de dag van zuid naar oost en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Eerste sneeuw gevallen in Nederland (Foto: DJMO)
Eerste sneeuw gevallen in Nederland (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!