FOK! Wat een weer: Bella; de gevolgen en het vervolg

Storm Bella deed vandaag Nederland aan. Of eigenlijk een beetje, een storm in een glas water zoals een woordvoerder van de brandweer Arnhem-Nijmegen zegt. Ondanks dat is er wel overlast geweest. Zo was er vanochtend al een windstoot boven de 100 km/u gemeten in Noord-Holland, lagen er suikerbieten op de weg en is de regenmeter van Stephan5 weggewaaid. Ook heeft een oliebollenkraam in Westervoort het moeten ontgelden. In de kustdelen van het land gold code geel, inmiddels is Bella vertrokken. 

Er is vandaag op de meeste plaatsen veel bewolking aanwezig en het blijft tot in de middag op de meeste plaatsen droog. Met name in het oosten en zuidoosten kan de zon hier en daar schijnen. In het zuiden en zuidoosten kan het in de loop van de middag en avond af en toe gaan regenen. De maximumtemperatuur ligt rond 4°C. De wind is zwak tot matig uit zuid tot zuidoost.

Komende nacht zijn er wolkenvelden, in opklaringen ontstaat mist. In het oosten valt mogelijk af en toe regen of natte sneeuw. De minima liggen op veel plaatsen iets boven het vriespunt, in opklaringen kan het plaatselijk licht vriezen. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.

Dinsdag overdag overheerst de bewolking en zijn er vooral in de kustprovincies enkele buien. De maxima lopen uiteen van 3°C in het zuidoosten tot 7°C aan de kust. De wind is matig, aan de kust later mogelijk vrij krachtig, uit zuidwestelijke richtingen. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

 

Een ode aan de regenmeter van Stephan5 (afbeelding is niet zijn regenmeter (Foto: Pixabay))
Een ode aan de regenmeter van Stephan5 (afbeelding is niet zijn regenmeter (Foto: Pixabay))

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!