FOK! Wat een weer: storm Bella is in het land

Het is bewolkt en er valt langdurig regen. Vooral in het westen valt veel regen, 20-30 mm. In de avond wordt het van het westen uit droog. De maximumtemperatuur ligt tussen 5°C in het oosten en 8°C langs de westkust. De zuid- tot zuidwestenwind is krachtig, in de kustprovincies hard, 7 Bft, aan de kust stormachtig, 8 Bft. Langs de noordwestkust kan er in de ochtend enige tijd een zuid- tot zuidwesterstorm staan, 9 Bft. Er komen boven land zware windstoten tot ca. 80 km/uur, in de kustprovincies tot circa 90 km/uur, aan de kust tot 100 km uur, langs de noordwestkust tot ca. 110 km/u. In de loop van de middag neemt de wind van het westen uit snel af naar matig, 3-4 Bft.

In de nacht naar maandag is het half tot zwaar bewolkt, in het oosten kan nog wat regen vallen. Vooral in het westen en midden komen opklaringen voor en ontstaat er op meerdere plaatsen mist. De minima liggen rond het vriespunt, plaatselijk kan het door bevriezing van natte weggedeelten glad worden. De wind is zwak en komt uit zuid tot zuidoost.

Maandag begint de dag op veel plaatsen met lage bewolking of mist. Later in de ochtend komen er in het zuidoosten wat opklaringen, in de loop van de middag is in het zuiden en midden een enkele bui mogelijk. In de avond kan er in het noorden mogelijk wat natte sneeuw vallen. De maxima liggen rond 4 °C. De wind is zwak tot matig uit het zuidoosten. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Onstuimig weer in het land (Foto: Pixabay)
Onstuimig weer in het land (Foto: Pixabay)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!