Al 13 doden en 121 besmettingen in vlaams verpleegtehuis

Het bezoek van een hulpsinterklaas in een woonzorgcentrum in België heeft tot nu toe aan 13 bewoners het leven gekost. De hulpsinterklaas bleek achteraf besmet te zijn met het Coronavirus. Omdat een deel van de besmette bewoners nog steeds ernstig ziek is is het goed mogelijk dat dat aantal nog verder zal stijgen.

121 van de in totaal 170 bewoners zijn inmiddels besmet met het virus en ook bij personeelsleden worden inmiddels meer en meer besmettingen vastgesteld. Hierdoor is er een tekort aan verzorgers. Het Rode Kruis, defensie en de gemeente springen bij waar mogelijk.

Volgens het gemeentebestuur was het sinterklaasbezoek op onverantwoorde wijze georganiseerd, hoewel de sinterklaas louter gemeenschappelijke ruimtes zou hebben bezocht. Daarbij zou er ook voldoende afstand gehouden zijn en heeft de Sint geen cadeaus overhandigd. De man was de zoon van een van de bewoners en dus vertrouwd in het centrum. Hem in het sinterklaaspak hijsen, kon daardoor "geen kwaad" volgens het woonzorgcentrum, omdat hij als bezoeker ook al het pand mocht betreden.