'Drillrapruzie mogelijke oorzaak steekpartij in Albert Heijn in Amsterdam'

Gistermiddag rond 15.00 uur raken een man en een medewerker van een supermarkt in Amsterdam met elkaar in gevecht. De 18-jarige medewerker wordt ernstig verwond met een mes. Kort daarop verlaat de verdachte al rennend de supermarkt, via de tijdelijke uitgang aan het Christiaan Huygensplein. Zo meldt AT5.

Wat precies vooraf ging aan de worsteling, is op dit moment nog onbekend. De medewerker raakt ernstig gewond en wordt met spoed en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Politie zette zowel vanuit de lucht als vanaf de grond een uitgebreide zoekactie op, maar de verdachte is tot op heden nog niet aangetroffen.

Volgens het signalement van de politie gaat het om een man met een donker getinte huidskleur, ongeveer 1.75 tot 1.80 meter lang en normaal tot slank postuur. Verder droeg de hij tijdens het incident een donkerblauw of zwart jack, waarvan de onderzijde wit met witte capuchon, grijze joggingbroek en witte sneakers.

Diverse bronnen bevestigen aan Het Parool dat het slachtoffer lid is van drillrapformatie Z42 uit de K-buurt in de Bijlmer. De dader zou gelieerd zijn aan de rivalen van FOG uit Venserpolder, de wijk die de rappers Zone 2 noemen. De politie wil nog niet ingaan op de mogelijke achtergrond van de steekpartij; het rechercheteam 'houdt in deze fase van het onderzoek nog rekening met alle mogelijke scenario’s'.

Veel paniek
De steekpartij zorgde volgens omstanders voor veel paniek bij het winkelend publiek. 'Er lag een hoop bloed, er was zoveel paniek in de winkel en zoveel mensen gingen rennen', vertelt de omstander.

Een medewerker van de gebakkraam zag het slachtoffer de winkel uit komen. 'Met een nekwond of iets, helemaal in het verband. En politiehelikopters. Dus het was echt wel een ernstig iets.'