Uitslag Fortuna Sittard - RKC

Fortuna Sittard heeft het jaar 2020 met een overwinning afgesloten. In eigen huis wonnen de Limburgers door een late goal van Lisandro Semedo met 2-1 van RKC.

De wedstrijd tegen RKC begon niet goed voor Fortuna Sittard. Na een kwartier spelen keken de Limburgers tegen een 0-1 achterstand aan nadat Finn Stokkers profiteerde van balverlies op het middenveld bij de thuisploeg. Fortuna kwam vlak voor rust op gelijke hoogte. Sebastian Polter tikte van dichtbij raak en na beraad van VAR telde de treffer voor de Duitse spits van Fortuna.

In de tweede helft was Fortuna Sittard duidelijk beter dan de bezoekers uit Waalwijk en kregen dan ook enkele mogelijkheden om op de 2-1, maar de aanvallers van de Limburgse club wisten die niet af te maken, tot in de blessuretijd Semedo de terechte 2-1 op het scorebord zette. Door de zege stijgt de club uit Limburg naar de twaalfde plaats, nadat ze in december tien punten wisten te pakken onder de leiding van de nieuwe hoofdtrainer Sjors Ultee.