FOK! Wat een weer: regen, regen en nog eens regen

Vanochtend wordt de bewolking van het zuidwesten uit snel dikker en gaat het regenen. In het noorden en oosten blijft het dan nog droog met eerst nog een enkele opklaring. Het regengebied breidt zich in de middag snel over de rest van het land uit. Ook vanavond valt er nog van tijd tot tijd regen of motregen. De maximumtemperatuur wordt pas in de avond bereikt en ligt rond 12°C. De zuid- tot zuidoostenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de loop van de middag en avond draait de wind naar zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Komende nacht regent het op veel plaatsen van tijd tot tijd. In de zuidelijke helft koelt het nauwelijks af en ligt de minimumtemperatuur rond 11°C, in het noorden daalt de temperatuur naar ongeveer 7°C. In de noordelijke helft draait de wind naar west tot noordwest en wordt zwak tot matig. In de zuidelijke helft blijft de wind uit een zuidwestelijke richting waaien en is daar matig tot vrij krachtig, aan de zuidwestkust krachtig en mogelijk hard.

Dinsdag overdag wordt het in het noorden meest droog maar blijft het wel overwegend bewolkt terwijl het in de zuidelijke helft van tijd tot tijd blijft regenen. In de avond breidt de regen zich uit naar het noorden. De middagtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noorden tot 13°C in het zuiden. In de noordelijke helft staat een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen. In de zuidelijke helft staat een matige zuidwestenwind, aan zee is de wind tot in de middag nog vrij krachtig, in de avond wordt de wind daar zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

De blauwe lucht met enkele wolkjes, wat we voorlopig niet zien (Foto: _UserName_)
De blauwe lucht met enkele wolkjes, wat we voorlopig niet zien (Foto: _UserName_)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!