Millimetersprints in World Cup langlaufen in Dresden

In het Duitse Dresden is het gevreesde World Cup-weekeinde weer achter de rug - Duitsland ging in een soort lockdown en de vraag was of het wel door kon gaan, maar na de individuele sprints van zaterdag werden zondag de geplande teamsprints in de vrije stijl ook gewoon gehouden.

Vrouwen
De Amerikaanse Jessie Diggins opende als eerste serieus de aanval in de twaalf ronden lange wedstrijd, waarin zij afwisselde met Sophie Caldwell. Ze konden echter geen gat slaan en in de slotfase moesten ze genoegen nemen met de derde plek.

Laurien van der Graaff (Zwitserland), een ontketende Yulia Stupak (Rusland) en Eva Urevc (Slovenië) brachten teamgenotes Nadine Fähndrich, Natalia Nepryaeva en Anamarija Lampic in stelling. Nepryaeva leek het beulswerk van Stupak af te maken, maar Fähndrich stak er in de allerlaatste meter voorbij en hielp Zwitserland naar de eerste teamsprintwinst ooit, voor de Russinnen en Urevc/Lampic.

Mannen
Frankrijk-1 probeerde met Richard Jouve een eerste gat te slaan, maar de oersterke Rus Alexander Bolshunov kon hem volgen en ook Francesco de Fabiani hield het namens de Italianen met de nodige moeite nog bij.

Lucas Chanavat was namens de Fransen iets minder sterk en had moeite met Gleb Retivykh uit Rusland, die hem in de eindsprint met een schoenlengte de baas was. Federico Pellegrino kwam er in de slotmeters als een dolle aan, maar was net te laat en dus werd het Italiaanse duo derde.