FOK! Wat een weer: wolkenvelden en overwegend droog

Er zijn wolkenvelden, die in het oosten het dikst zijn. Van het westen uit breekt de zon geregeld door en landinwaarts blijft het tot ver in de middag vrijwel overal droog. In de kustgebieden is er kans op een bui, later in de middag en vanavond kan een enkele bui dieper landinwaarts komen. De middagtemperatuur ligt rond 10°C. De wind draait van zuid naar zuidwest en is matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig.

Komende nacht klaart het flink op, maar in het kustgebied is er nog steeds kans op een enkele bui. Van het zuidwesten uit drijft er in de loop van de nacht hoge bewolking binnen. De minimumtemperatuur ligt rond 4°C. De wind draait naar het zuiden en is overwegend matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Morgenochtend wordt de bewolking van het zuidwesten uit snel dikker en gaat het regenen. In het noordoosten is het in de ochtend nog droog. Het regengebied breidt zich in de middag snel over de rest van het land uit. Ook in de avond valt er nog van tijd tot tijd regen of motregen. De maximumtemperatuur wordt pas in de avond bereikt en ligt rond 12°C. De zuid- tot zuidoostenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de loop van de middag en avond draait de wind naar zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer wordt de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Mooi weer in de buurt van Potsdam (Foto: een vriend van me)
Mooi weer in de buurt van Potsdam (Foto: een vriend van me)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!