WK darts: Waites, Huybrechts en King door naar volgende ronde

Scott Waites staat in de tweede van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Matt Campbell stond vrijwel de gehele wedstrijd op voorsprong, maar dankzij een geweldige elfdarter in de beslissende vijfde set plaatste de tweevoudig Laksidekampioen voor de tweede ronde.

In het begin van de wedstrijd lag het niveau dicht bij elkaar. Campbell won de vijfde set met een 160-finish en kwam 1-0 voor. Scotty 2 Hotty wist de tweede set te pakken door de vijfde leg te winnen. In de derde set kreeg de Canadees een dart op de bull vanaf 121 om op een 2-1 voor de komen. Die kans liet hij onbenut, waardoor Waites via dubbel zestien zorgde voor de tiende leg op rij die met de darts mee ging. De set ging opnieuw naar een vijfde leg, die Campbell wist te winnen.

Ginga Ninja kreeg kleine kansjes om een alles bepalende break te plaatsen, maar liet dat na. De vierde set ging opnieuw naar een beslissende vijfde leg, waarin de ervaring van Waites boekdelen sprak. Een vijfde en beslissende leg was nodig. Campbell begon de vijfde set met een 152-finish. Het werd 2-0, waarna Waites zich knap terug vocht. Via tops werd het 2-1 in de set en de leg die hij zelf mocht beginnen won hij ook. Campbell begon aan de laatste leg, maar zag Waites met een elfdarter de zege pakken. Grand Slam-winnaar uit 2010 mag zich op gaan maken voor een confrontatie met Nathan Aspinall in de tweede ronde.

Ook Steve Lennon staat in de tweede ronde. Hij won met 3-1 van de Zweed Daniel Larsson.  Dinsdag komt Lennon weer in actie op het WK Darts. Dan neemt de Ierse darter het op tegen Devon Petersen, de nummer 29 van de plaatsingslijst.

Update 17.30 uur

Kim Huybrechts heeft de tweede ronde van het WK bereikt. De Belg gooide een perfecte partij en liet een uitstekende indruk achter met 104 gemiddeld. Het werd 3-0 in het voordeel van Huybrechts. De volgende tegenstander is Ian White.

Mervyn King is zijn 25e WK begonnen met een overwinning. Het werd 3-1 tegen Max Hopp. King won de eerste set met 3-0 en leek ook de tweede met 3-0 te winnen, maar liet dat liggen. Hopp leek uiteindelijk de wedstrijd met een 142-finish gelijk te trekken, maar miste de dubbel. King profiteerde en kwam 2-0 voor.

King kreeg twee darts vanaf 76 om de beslissende dreun uit te delen, maar vergat dit te doen. Hopp stapte in en won de derde set. De Duitser had het momentum in de wedstrijd, maar King pakte dat snel terug. De derde leg van set vier ging naar King, die mocht gaan aanleggen voor de wedstrijd. Hij miste opnieuw een matchdart, maar even trok The King toch de partij naar zich toe.