Sony haalt Cyberpunk 2077 uit Store en geeft restitutie aan kopers

Sony Interactive Entertainment heeft de PlayStation 4-versie van Cyberpunk 2077 uit de PlayStation Store gehaald en is een speciale website gestart waar gebruikers die de game hebben gekocht een terugbetaling kunnen aanvragen.

De game is tot nader orde uit de Store gehaald, dus we verwachten dat het uiteindelijk zal terugkeren, als de makers het spel gepatched heeft en er een kwaliteitscheck over heen is gegaan. CD Project Red heeft inmiddels laten weten dat de beslissing is genomen na een discussie met Sony. De ontwikkelaar geeft aan dat alle gekochte digitale aankopen blijven werken en patches blijven ontvangen. Fysieke exemplaren van Cyberpunk 2077 worden niet uit de winkels gehaald.

Cyberpunk 2077 werd op 10 december uitgebracht voor PlayStation 4, Xbox One, pc via Steam, Epic Games en GOG en Stadia. Ontwikkelaar-cd Projekt Red heeft flink wat kritiek gekregen vanwege de speelbaarheid van Cyberpunk 2077 op PlayStation 4 en Xbox One, en ook over de hoeveelheid bugs en crashes. Eerder deze week bracht de ontwikkelaar een verontschuldiging uit waarin er gezegd werd dat er verschillende hotfixes en twee belangrijke patches in ontwikkeling zijn.

In onze review van Cyberpunk 2077 lees je dat het op de nieuwe consoles wel beter gesteld is qua crashes en grafische ellende, maar dat er ook veel bugs aanwezig zijn.

Cyberpunk 2077 (Foto: CD Project Red)