Bitcoin is voor het eerst meer dan 22.000 dollar waard

De digitale munteenheid bitcoin heeft zijn opmars doorgezet en is voor het eerst meer dan 22.000 dollar waard. Gisteren brak ‘s werelds bekendste cryptomunt voor het eerst door de grens van 20.000 dollar en daarna bleef deze doorstijgen naar nieuwe recordniveaus. Zo meldt het AD.

De bitcoin en andere digitale valuta worden steeds populairder, ook omdat grotere bedrijven zoals PayPal meer interesse in “cryptocurrency” tonen. Dat voedt de hoop dat de digitale valuta ook voor consumenten interessanter worden. 

Op Schiphol Plaza staat een automaat waarmee eurobankbiljetten tot een bedrag van € 100 per keer kunnen worden omgewisseld in bitcoin. Daarbij wordt het bitcoinadres opgegeven in de vorm van een QR-code die voor de scanner wordt gehouden.

Per 21 mei 2020 houdt De Nederlandsche Bank toezicht op bedrijven waar men geld kan wisselen voor bitcoin of andere cryptovaluta, aanbieders van cryptodiensten vallen per 21 mei onder de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).