Politie zet wilde achtervolging van bestuurder onder invloed van lachgas online

Op 24 oktober heeft de politie met meerdere eenheden een bestuurder moeten achtervolgen wegens gevaarlijk rijgedrag. Er zijn toen beelden gemaakt door de luchtvaartpolitie en deze beelden zijn nu online gezet op het YouTube-kanaal van de Politie Landelijke Eenheid.

In de nacht van 24 oktober omstreeks 03.45 uur kreeg politie Tiel een melding dat er op de A15 richting Tiel een bestuurder achter het stuur lachgas zou gebruiken.  De agenten troffen het voertuig op de A15 aan, op dat moment reed de bestuurder al 200 km/u.

De bestuurder had eerst geen zin om te reageren op het stopteken maar minderde wel vaart en ging vervolgens 60 km/u rijden. Bij afslag Tiel volgde de bestuurder eindelijk de instructies tot stoppen op. De agenten liepen vervolgens naar het voertuig, waarop de bestuurder ineens hard achteruit ging rijden en ramde hierbij het voertuig van een getuige. Daarna gaf de bestuurder ineens veel gas en ging er als een haas vandoor. Dit resulteerde in een hele lange achtervolging door onder andere Zoelen, Lienden, Kesteren, Zetten en opheusden. De bestuurder heeft onderweg  tijdens zijn dollemansrit meerdere keren schade veroorzaakt aan het straatmeubilair.

Na verloop van tijd reed de bestuurder weer de A15 op. De bestuurder werd met behulp van de Politie Landelijke Eenheid op de A15 bij Ochten met een aantal voertuigen ingesloten. De bestuurder is op verdenking van verschillende strafbare feiten, waaronder rijden onder invloed en poging doodslag, aangehouden en door de politie ingesloten op het bureau.