Vrouwen Ajax en PSV kansloos in Champions League

Voor de vrouwen van Ajax en PSV zit de Champions League er weer op. In de eerste knockoutronde moesten beide clubs een forse achterstand goedmaken na de verloren thuiswedstrijden, maar dat zat er niet in.

PSV verloor op De Herdgang vorige week met 1-4 van FC Barcelona en in het Estadi Johan Cruyff zat een ommekeer er niet in. Caroline Graham Hansen opende na vier minuten de score al, Lieke Martens tekende kort voor rust voor 2-0 en beide dames legden er in het half uur na rust nog één in. Net als in Eindhoven redde Joëlle Smits in de slotminuten de Brabantse eer nog een beetje, maar het bleef bij 4-1.

Ajax ging op De Toekomst vorige week met 1-3 onderuit tegen Bayern München en in Zuid-Duitsland opende Nederlands international Lineth Beerensteyn in minuut één de score al. Lea Schüller verdubbelde die kort na rust en Sydney Lohmann legde in de 69e minuut vanaf elf meter aan voor de 3-0 eindstand.