WK darts: Durrant simpel langs Portela, Ashton komt tekort

In de avondsessie op de tweede dag van het WK darts komen met Max Hopp en Glen Durrant twee bekende namen in actie. Hopp opende de avond tegen de Australiër Gordon Mathers en won met 3-0. In de vierde en laatste partij van de avond komt de als twaalfde geplaatste Durrant in actie tegen de Braziliaan Diogo Portela.

Max Hopp (DUI) - Gordon Mathers (AUS) 3-0
In de eerste partij van de avond stonden Max Hopp en Gordon Mathers tegenover elkaar. De pas 24-jarige Hopp won vrij eenvoudig met 3-0. Waar de Duitser een gemiddelde gooide van 95 kwam de Australiër niet verder dan 81.

Max Hopp - Gordon Mathers (Bron: PDC)
Max Hopp - Gordon Mathers (Bron: PDC)

Callan Rydz (ENG) - James Bailey (AUS) 3-1
Rydz liet er geen gras over groeien en pakte in sneltreinvaart de eerste set. In de tweede set waren de rollen omgekeerd. Bailey gunde Rydz geen leg en bracht de stand weer in evenwicht.

In de derde set liet Bailey na om zijn eigen leg te pakken en Rydz profiteerde. Door de winst van de eigen legs en de break ging de set met 3-0 naar de Engelsman. Bailey bood in de volgende set nog tegenstand maar kon niet voorkomen dat Rydz op matchpoint kwam en die kans ook pakte.

Callan Rydz - James Bailey (Bron: PDC)
Callan Rydz - James Bailey (Bron: PDC)

Adam Hunt (ENG) - Lisa Ashton (ENG) 3-2
Ashton begon prima aan de partij en met twee dertiendarters en een bullseyefinish pakte de viervoudig wereldkampioene de eerste set. Hunt kwam in de tweede set overtuigend terug en won met meer moeite ook de derde set.

Ashton stond vooral strk te finishen en met een dijk van een elfdarter trok ze de stand gelijk: 2-2. In de beslissende set had de Lancastershire Rose drie darts om er een beslissende leg uit te slepen, maar dubbel-8 weigerde mee te werken en Hunt strafte dat met een 120-finish af.

Adam Hunt - Lisa Ashton (Bron: PDC)
Adam Hunt - Lisa Ashton (Bron: PDC)

Glen Durrant (ENG) - Diogo Portela (BRA) 3-0
Braziliant kwam er niet echt aan te pas tegen de eerder dit jaar door COVID-19 getroffen Durrant. De meervoudig BDO-wereldkampioen won de eerste twee sets zonder noemenswaardige tegenstand en maakte het in set drie - waarin Portela zowaar twee legs won - keurig af.

Glen Durrant - Diogo Portela (Bron: PDC)
Glen Durrant - Diogo Portela (Bron: PDC)