Tsunoda met AlphaTauri in Formule 1, Kvyat moet vertrekken

Yuki Tsunoda rijdt komend seizoen voor het Formule 1-team van AlphaTauri. De Japanner wordt teamgenoot van Pierre Gasly.

Na successen in de Japanse Formule 4 maakte Tsunoda in 2019 de overstap naar Europa. Met Jenzer Motorsport werd hij negende in het Europese Formule 3-kampioenschap. In Euroformula Open viel hij met een vierde plaats net buiten het podium.

Bij zijn debuut in de Formule 2 werd hij direct derde en daarmee beste rookie. Dat resultaat overtuigde Red Bull om hem komend seizoen te promoveren naar de Formule 1.

“Red Bull volgt de loopbaan van Yuki al een tijdje. Ik weet zeker dat hij een geweldige toevoeging voor ons team is”, aldus teambaas Franz Tost. “Dit jaar heeft hij in de Formule 2 de juiste mix van race-agressie en goed technisch vernuft laten zien. Tijdens zijn test op Imola, waar hij in onze bolide uit 2018 reed, waren zijn rondetijden tijdens de racesimulatie zeer consistent. Hij boekte gedurende de dag vooruitgang en gaf onze engineers nuttige feedback. Bovendien verliep zijn integratie met de Honda-engineers vlekkeloos, wat zeker helpt. Tijdens de test in Abu Dhabi bewees hij een snelle leerling te zijn en hij is klaar voor de stap naar de Formule 1.”

Tsunoda wordt de eerste Japanse coureur in de Formule 1 sinds Kamui Kobayashi in 2014. De aankondiging betekent ook het einde van Daniil Kvyat bij AlphaTauri.