Sneijder staat open voor rol bij FC Utrecht

Wesley Sneijder staat open voor een rol bij FC Utrecht. Na het vertrek van John van den Brom is de club op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Mark van Bommel wordt genoemd als mogelijke opvolger, Sneijder zou dan zijn assistent kunnen worden.

Dit seizoen gaat het niet voorspoedig met FC Utrecht. Met twaalf punten staat de club uit de Domstad slechts op de tiende plaats.

“Het is een moeilijke situatie”, aldus Sneijder tegen de NOS. “Heel veel verwachten de supporters hier echt niet. Maar als je hardop uitspreekt dat je de topdrie wilt aanvallen en je staat tiende, dan hebben ze alle reden tot morren.”

De 36-jarige recordinternational ziet een rol bij de club wel zitten, al beschikt hij nog niet over een trainersdiploma. Inmiddels heeft hij zich wel ingeschreven voor de versnelde trainerscursus.

“En Utrecht mag me altijd bellen. Een mooie club, met veel ambitie. En het blijft mijn stad. Maar ik weet ook hoe ik ben. Als ik me ergens bij aansluit, dan wil ik wel iets te zeggen hebben. Ik moet niet het gevoel hebben dat ik het vijfde wiel aan de wagen ben.”

Over een eventuele samenwerking met Van Bommel is hij positief.

“Ik ken Mark al zowat de helft van mijn leven. En ik heb altijd fantastisch met hem samengewerkt. Laat ik het zo zeggen: als ze ons vanuit Utrecht benaderen, sta ik er in elk geval positief in.”