Advocatenkantoor in Utrecht beschoten

De politie doet onderzoek naar een schietincident aan de statige Maliebaan in Utrecht. Maandagmiddag kreeg de politie een melding over kogelgaten in de ramen van het kantoor van de strafpleiters Louis de Leon en Yassine Bouchikhi. De politie vraagt mensen die afgelopen dagen iets opvallends hebben gezien in de omgeving van het pand zich te melden.

Bouchikhi is als advocaat betrokken in het liquidatieproces Marengo rond Ridouan Taghi, waarbij hij één van de zestien verdachten vertegenwoordigt. De Leon verdedigde in het verleden onder meer Klaas Otto, van motorbende No Surrender en is als advocaat ook actief in de zaak rondom het martelcomplex in Wouwse Plantage.

Kogels in gevel
Maandagmiddag om 13.15 uur wordt de politie gebeld. De melder vertelt dat er geschoten zou zijn op de gevel van een pand aan de Maliebaan, ter hoogte van de kruising met de burgemeester Reigerstraat. In het raam zouden kogelgaten zitten. Agenten gaan naar de locatie toe en vinden daar inderdaad sporen van een schietincident. Daarop wordt een onderzoek ingesteld.

Het onderzoek is in volle gang. Over de inhoud van het onderzoek kan de politie op dit moment nog geen verdere toelichting geven. De recherche heeft wel een belangrijk verzoek. Zo wil de recherche graag mensen spreken die vóór maandagmiddag 13.15 uur iets opvallends hebben gezien aan de Utrechtse Maliebaan. Dat kan maandagochtend zijn geweest, maar ook eerder.

Ook als iemand camerabeelden heeft die mogelijk van belang kunnen zijn voor het onderzoek ontvangt de recherche die graag. Informatie kan worden doorgegeven via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.