Ajax treft Lille, PSV ontmoet Olympiakos in Europa League

Ajax en PSV hebben maandag geloot voor de knock-outfase van de Europa League. Ajax werd in Nyon gekoppeld aan Lille, PSV neemt het op tegen Olympiakos.

Ajax werd gekoppeld aan Lille, de koploper in de Franse competitie. Ajax kwam vorig seizoen ook al uit tegen Lille in de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers wisten de Fransen destijds twee keer te verslaan. Bij Lille speelt Sven Botman. De centrale verdediger kwam deze zomer over van Ajax en wist bij de Franse club direct een basisplaats te veroveren.

PSV treft in de zestiende finales Olympiakos. De Griekse werd in de Champions League groepsfase derde achter Manchester City en Porto, maar wisten wel Olympique Marseille voor te blijven. Ook PSV komt een oude bekende tegen. Bruma komt dit seizoen uit voor Olympiakos. De Portugees is dit seizoen door PSV verhuurd aan de Griekse topclub.

De zestiende finales worden gespeeld op 18 februari en 25 februari. Omdat Ajax en PSV uit pot 1 komen spelen de clubs eerst uit en daarna thuis. De finale van de Europa League is op 26 mei in Gdansk.