COVID-19: 8496 nieuwe besmettingen en 35 doden, totaal 621.944 en 10.082

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 8496 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 621.944 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 184 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen er 1369 mensen op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 36 nieuwe patiënten opgenomen, hierdoor liggen er nu 503 mensen op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.

Er zijn sinds de vorige update 35 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 10.082 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. Het wekelijkse rapport waarin meer informatie zoals de besmettingsgraad per provincie staat is in PDF-vorm hier te vinden.

Nieuwe lockdown en toespraak Rutte vanui het Torentje
Vanavond om 19.00 uur zal premier Rutte vanuit het Torentje in Den Haag een toespraak houden over de nieuwe coronamaatregelen en lockdown die naar alle waarschijnlijk vanavond om 00.00 uur al in zullen gaan.