Promes vrijgelaten na verdenking steekpartij, maar blijft wel verdachte

Quincy Promes is zondagochtend gearresteerd door de politie wegens vermeende betrokkenheid bij een ernstige steekpartij. Dat heeft de politie tegenover de Telegraaf bevestigd.

In juli zou Promes betrokken zijn geraakt bij een steekpartij in juli in Abcoude. Daarbij zou een familielid van Promes zwaar gewond zijn geraakt. De aanvaller van Ajax en Oranje wordt verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel als gevolg; een delict waar maximaal vier jaar gevangenisstraf op staat.

Eind juli gaf Promes een groot familiefeest in een loods van zijn eigen bedrijf in Abcoude. Tijdens het feest kreeg hij om onduidelijke redenen hevige ruzie met een familielid. Hij zou hem toen hebben gestoken met een mes en het slachtoffer raakte flink gewond, waarna omstanders volgens getuigen erger hebben voorkomen. Het slachtoffer deed afgelopen maand aangifte bij de politie, waarna Promes zondagochtend is aangehouden.

Update 15-12

Voetballer Quincy Promes is vrijgelaten. Volgens het Openbaar Ministerie zijn er geen gronden om de rechtbank te vragen de 28-jarige man langer vast te houden.

Ajax-speler en Oranje-international Promes werd zondag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij. De aanvaller mag een eventueel proces in vrijheid afwachten.